Voor 21:00 uur besteld, dezelfde werkdag verstuurd!

Gratis verzending bij bestelling boven € 99,-

Duurzaam & Ecologisch door hergebruik!

Veel gestelde vragen
Wat is VintyKids?

VintyKids is een online winkel voor mooie tweedehands merkkleding voor kinderen. Je kunt bij VintyKids kleding die je kinderen niet meer dragen verkopen en zo goed als nieuwe merkkleding kopen.

Hoe werkt VintyKids?

Heel gemakkelijk: je stuurt kleding die je kinderen niet meer dragen naar ons op, wij verkopen die kleding in onze webwinkel en we delen de opbrengst. Hiervoor geldt: van de verkoopprijs gaat eerst 21% btw af, van het resterende bedrag krijgt u 40%! 

Wat zijn de voordelen van VintyKids?

Grootste voordelen zijn dat verkopen via VintyKids veel gemakkelijker is dan bijvoorbeeld via Marktplaats en meer oplevert dan verkopen via een lokale tweedehands winkel. En je kunt voordelig en makkelijk zo goed als nieuwe merkkinderkleding kopen in de VintyKids webshop. Dankzij onze professionele fotografie zie je meteen dat de kwaliteit goed is!

Wat is een VintyKids tas?

Een VintyKids tas is een speciale tas die je op onze website kunt bestellen om makkelijk en veilig kleding naar VintyKids op te sturen voor verkoop.

Hoeveel kledingstukken mogen er in een VintyKids tas?

Zo veel als erin passen! En hoe meer kledingstukken je opstuurt, hoe meer geld je ermee kunt verdienen.

Mag ik ook meer dan één VintyKids tas bestellen?

Ja, natuurlijk mag dat - als je meer kledingstukken dan één volle tas hebt. Probeer echter wel zo veel mogelijk in één tas te stoppen. En er kan gelukkig lekker veel in!

Hoe weten jullie van wie een tas afkomstig is?

Als je de flyer die je bij de tas gekregen hebt ingevuld mee terugstuurt, weten wij zodra we de tas openmaken, van wie de VintyKids tas afkomstig is en dat jij recht hebt op het verdiende geld van de verkochte kledingstukken.

In de Pickup parcelshop moet ik betalen voor verzending - wat nu?

Al onze tassen zijn voorgefrankeerd, jij hoeft nooit te betalen voor verzending! De werknemer van de Pickup parcelshop kan de barcode gewoon scannen, zodat DPD weet wie de portokosten betaalt.

Wat gebeurt er als ik mijn flyer kwijt raak?

De flyer zelf is niet zo belangrijk, maar de informatie die erop staat wel. Als je de flyer kwijt bent, zorg er dan voor dat je in de VintyKids tas een papier stopt (minimaal A5, dan is het makkelijk te vinden) met daarop duidelijk je naam, e-mailadres en postadres. Dan kunnen wij je laten weten dat we je VintyKids tas hebben ontvangen en - zeker zo belangrijk - aan wie we het verdiende geld mogen uitbetalen!

Mag er ook nieuwe kleding in de VintyKids tas?

Ja, natuurlijk mag dat. Voor NML (Nieuw Met Label) kan VintyKids een hogere verkoopprijs vragen. En dan verdien jij dus ook meer!

Hoe komt VintyKids aan de kleding die zij online verkoopt?

De kleding wordt kosteloos naar ons opgestuurd in een VintyKids tas. VintyKids zorgt er dan voor dat de kleding een tweede leven krijgt door deze te verkopen via onze website.

Ik heb een of meerdere tassen teveel besteld. Wat zal ik daar mee doen?

Je kunt de tas(sen) mee terug sturen in de VintyKids tas met jouw ingebrachte kleding, zodat wij deze voor een andere klant kunnen gebruiken.

 

Hoe weet ik zeker dat gekochte kleding in goede conditie is?

VintyKids heeft een team van specialisten dat de kleding selecteert. VintyKids hanteert strenge regels ten aanzien van de kleding die we accepteren. Kledingstukken met vlekken, gaten, verkleuringen of andere zichtbare vormen van slijtage worden dan ook niet geaccepteerd. En dankzij onze professionele fotografie kan je alle details zelf ook goed bekijken!

Wat betekent 'NML'?

'NML' staat voor Nieuw Met Label - dat houdt in dat het betreffende kledingstuk helemaal nieuw en nog nooit gedragen is en het label van de fabrikant of winkel er nog aan hangt.

Hoe lang duurt het voordat mijn bestelling geleverd wordt?

Uiteraard doen wij ons best om de kleding zo snel mogelijk bij de nieuwe eigenaar te krijgen. In de regel worden bestellingen gedaan op werkdagen voor 21.00 uur de volgende werkdag bezorgd. VintyKids verstuurt haar pakketten met DHL. DHL bezorgt in Nederland van maandag tot en met zaterdag pakketten. Bestellingen die op zaterdag of zondag zijn gedaan worden op maandag verstuurd en vanaf dinsdag bezorgd.

Kan ik ook vanuit het buitenland bestellen bij VintyKids.com?

Ja! Je kunt je bestelling ook naar België, Duitsland of het Verenigd Koninkrijk laten versturen. De verzendkosten zijn dan wel iets hoger. Hier is een overzicht van de verzendkosten.

Welke verzendkosten rekent VintyKids?

Voor het naar jou sturen van bij ons gekochte kleding rekenen wij € 6,95 verzendkosten per bestelling. En als je voor meer dan € 99,- bestelt, nemen wij de verzendkosten voor onze rekening en kost de verzending jou dus helemaal niets.
Brievenbuspost is niet mogelijk.

Heeft VintyKids ook uitverkoop?

Met onze lage prijzen is het het hele jaar door uitverkoop!

Hoe vaak wordt de collectie op VintyKids.com vernieuwd?

Dagelijks! Zodra we nieuwe VintyKids tassen met kleding binnen krijgen, fotograferen en prijzen we de inhoud. Zodra de artikelen dan netjes in ons magazijn liggen, plaatsen we die op onze site. Houd de website dus regelmatig in de gaten voor de mooiste nieuwe kledingstukken of stel een Alert in voor jouw kinderen.

VintyKids werkt met combinatiematen (bijv. 122-128), hoe weet ik dan welke maat ik moet hebben?

We rekenen alle (internationale) maten om in een Nederlandse maattabel. Veel kleding heeft echter tussenmaten of gecombineerde maten. Als een broek maat 128 heeft, plaatsen wij 'm in 122-128. Let op de grootste maat. Zo weet je zeker dat de broek niet te klein is als je'm bij VintyKids koopt!

Hoe weet ik zeker dat ik de juiste maat kleding koop?

De specialisten van VintyKids bekijken de labels van alle kledingstukken en meten de maatvoering op. Ook worden maten die afwijken van ons systeem, bijvoorbeeld van Franse en Amerikaanse kledingstukken, uitgezet in een Nederlandse maattabel.

Als ik wil afrekenen, loopt mijn computer vast en kan mijn bestelling alsnog niet betalen - hoe kan dit?

Het kan zijn dat je een verouderde internetbrowser gebruikt. Probeer het eens via een andere browser, bijvoorbeeld Google Chrome. Lukt ook dat niet, mail ons dan even op vinty@denederlandse.com, dan komt jouw bestelling helemaal goed!

Mag iedereen kleding kopen in de VintyKids webwinkel?

Iedereen van 18 jaar en ouder met een bankrekening in Nederland of een PayPal account en een Nederlands postadres voor levering kan kleding kopen via VintyKids.

Is het mogelijk om gekochte kleding te retourneren?

Ja, je hebt 14 dagen de tijd om de kleding in het originele plastic zakje met barcode naar ons terug te sturen (bij voorkeur in een bubbeltjesenveloppe). Dit betekent dat de kleding binnen 14 dagen, na ontvangst van de bestelling, bij VintyKids binnen moet zijn als deze niet naar wens is. Log in op je account en kijk bij 'Retouren' voor verdere uitleg. Als wij je retour zending in goede orde ontvangen hebben kun je op jouw account de procedure volgen en je shoptegoed uit laten betalen.

Is het mogelijke een kledingstuk te reserveren?

Nee, dat is op dit moment niet mogelijk. Van ieder kledingstuk krijgen we er over het algemeen maar eentje binnen en weg=weg. Je kun wel een Alert aanzetten om er volgende keer zeker van te zijn dat je er als eerste bij bent als er iets voor jouw kind(eren) binnenkomt.

Hoe ontvang ik mijn gekochte kleding?

Zo snel mogelijk na afronding van je aankoop halen wij de kledingstukken uit ons magazijn en versturen die binnen Nederland met DHL. Die streeft ernaar het pakket de eerstvolgende werkdag te bezorgen. Pakketjes worden ook op zaterdag bezorgd. Bestellingen naar België en Duitsland worden ook met DHL verstuurd en in de regel 2-3 werkdagen later bezorgd.

Ik twijfel aan de echtheid van een kledingstuk - wat nu?

VintyKids realiseert zich dat er een mogelijkheid bestaat dat mensen namaak-merkkleding opsturen voor verkoop. De specialisten van VintyKids weten waar ze op moeten letten en doen hun uiterste best om dit te controleren. Mocht je twijfelen aan de authenticiteit van een door jou gekocht kledingstuk, laat het ons dan weten via een e-mail naar vinty@denederlandse.com.

Wat als ik niet thuis ben als mijn aankoop wordt afgeleverd?

Als de geadresseerde niet thuis is, probeert de bezorger het pakket bij de buren af te geven. Indien dat niet lukt, probeert hij het op een later tijdstip nog eens. Lukt dat ook niet, dan ontvang je een briefje in je brievenbus dat je het pakket binnen 3 werkweken kunt afhalen bij de dichtstbijzijnde Pickup parcelshop.

Kan ik mijn pakketje ook op een ander adres laten afleveren?

Ja dat kan, vink dan de optie 'Afleveren op een ander adres' aan en vul daar het juiste afleveradres in. Handig voor als je je aankoop bijvoorbeeld op kantoor wilt laten afleveren.

Er is iets mis gegaan met mijn bestelling, wat nu?

Indien het niet lukt om een bestelling af te ronden of je loopt op een andere manier vast, laat het ons dan even weten - dan kunnen we dat zo snel mogelijk oplossen. Dat kan per e-mail naar vinty@denederlandse.com.

Is het mogelijk om mijn bestelling te komen afhalen?

Nee, dat is niet mogelijk. Onze leveringen worden vanuit ons magazijn verstuurd.

Waarom is betalen via PayPal duurder dan betalen via iDeal?

iDeal is in Nederland de meest gebruikte methode voor online betalingen. Als je betaalt met iDeal neemt VintyKids de kosten voor haar rekening. PayPal rekent een zeer hoog percentage per transactie. Daarom zijn wij genoodzaakt dit deels door te berekenen. Zo kunnen we de verkoopprijzen van onze kleding en de marge voor onze verkopers aantrekkelijk houden.

Aan welke voorwaarden moet kleding voldoen voor verkoop?

De kleding moet er zo goed als nieuw uitzien, zonder gaatjes, verkleuringen of andere gebruikssporen. We nemen geen babykleding - kleding kleiner dan maat 80 -, gedragen schoenen, sokken en ondergoed in. Daarnaast mag de kleding niet ouder zijn dan twee jaar en van een goed merk. Ook kleding die versteld is of geen label heeft kunnen we niet opnemen in de webwinkel. VintyKids wil alleen kleding verkopen waarvan we zeker weten dat de nieuwe koper er (ook) blij van wordt.

Welk deel van de opbrengst is voor mij als verkoper?

Van de verkoopprijs gaat eerst 21% btw, van het resterende bedrag krijgt u 40%! 

Hoe kan ik mijn kleding het beste opsturen naar VintyKids?

In onze speciale VintyKids tas! Laat op onze website je postadres achter, dan sturen we er een naar je op. Stop die vol en lever hem in bij een Pickup parcelshop, dan kost de verzending je helemaal niets.

Kan ik mijn tas ook door jullie laten ophalen?

Op dit moment nog niet, maar we blijven onze dienstverlening verbeteren. Wellicht is dit binnenkort dus wel mogelijk - houd onze site goed in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Hoe bepaalt VintyKids de prijzen van mijn ingestuurde kleding?

De specialisten van VintyKids prijzen de artikelen aan de hand van soort kledingstuk, merk, maat, seizoen en staat van het kledingstuk. Voor een indicatie van de verkoopprijzen kun je kijken in de webwinkel, zodra die is geopend. En van de verkoopprijs gaat eerst 21% btw, van het resterende bedrag krijgt u 40%! 

Wat gebeurt er met kleding die VintyKids niet accepteert?

Je geeft vooraf op de flyer of website aan wat jij wilt dat ermee gebeurt. We kunnen het naar je terugsturen. Daarvoor houden we een bedrag van € 9,95 in op je tegoed als tegemoetkoming in de kosten voor handling en verzending. Je kunt ook aangeven dat je de niet-geaccepteerde kleding niet terug hoeft, dan zorgen wij ervoor dat deze een goede bestemming krijgt.

Hoe weet ik of mijn kleding door VintyKids geaccepteerd is?

Zodra wij je VintyKids tas hebben ontvangen en alle kledingstukken hebben bekeken, ontvang je een e-mailbericht met welke artikelen we hebben geaccepteerd voor verkoop. Je kunt vervolgens op de website bij 'Mijn VintyKids tas(sen)' volgen welke van de geselecteerde artikelen al wel en welke nog niet zijn verkocht.

Krijg ik een minimale vergoeding voor ingestuurde kleding?

We kunnen geen minimumwaarde garanderen, dat is totaal afhankelijk van de kwaliteit en kwantiteit van de inhoud. Een VintyKids tas vol met kledingstukken in een goede conditie en van goede merken is vanzelfsprekend meer waard dan eentje die maar halfvol zit of gevuld is met kleding die niet voldoet aan onze kwaliteitsstandaard en daardoor niet verkocht kan worden in de webwinkel. Stop dus alleen echt spullen in de zak die je zelf ook goed genoeg zou vinden om in onze webwinkel te kopen.

Wat is het verschil met verkopen via Marktplaats?

Verkopen via VintyKids is veel gemakkelijker! Bij Marktplaats moet je voor ieder kledingstuk bijhouden wat mensen bieden en ze na de verkoop ook de items toesturen of thuis zijn voor afhalen. VintyKids neemt je veel werk uit handen: wij controleren, selecteren, maken professionele foto's, prijzen, verpakken en labellen de kleding voor verkoop via de VintyKids webshop en versturen deze naar de nieuwe eigenaar.

Hoe weet ik hoeveel ik kan verdienen met mijn kleding?

Het bedrag dat jij kunt verdienen is afhankelijk van de verkoopprijs, die we bepalen aan de hand van het soort kledingstuk, merk, staat, maat en seizoen. Op onze homepage kun je een indicatie krijgen door een merk en soort kledingstuk in te vullen. Let wel: dit is een indicatie - de verkoopprijs kan hiervan afwijken.

Wat is het verschil met verkoop via een 2ehands winkel?

Nadat een artikel verkocht is gaat er eerst 21% btw van de verkoopprijs af, van het resterende bedrag krijgt u 40%, wat meer is dan bij de meeste tweedehands kledingwinkels. Je hoeft je VintyKids tas alleen maar af te geven bij een Pickup parcelshop, de rest gaat online. VintyKids neemt het hele jaar door kleding van alle seizoenen aan. Je kunt kleding tot 2 weken na aanschaf ruilen. Tot slot is de afzetmarkt groter en is de webwinkel 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend. De kans dat je jouw kledingstukken verkoopt - en geld verdient - is dus groter!

Wat kost het om mijn kinderkleding te verkopen via VintyKids?

Niets - sterker nog, het levert je geld op! Het aanvragen en naar ons toe sturen van een VintyKids tas is kosteloos en nadat een artikel verkocht is gaat er eerst 21% btw van de verkoopprijs af, van het resterende bedrag krijgt u 40%!

Hoe ontvang ik het geld voor mijn verkochte kledingstukken?

Voor je verkochte kledingstukken krijg je bij VintyKids een shoptegoed. Dat kun je gebruiken om te shoppen in onze winkel, maar ook op jouw bankrekening laten uitbetalen. Op je account kun je zelf de procedure volgen die er voor zorgt dat je shoptegoed op je bankrekening gestort wordt.

Mag iedereen kleding verkopen via VintyKids?

Iedereen van 18 jaar of ouder met een postadres en een bankrekening in de Benelux mag kleding verkopen via VintyKids. Dat postadres hebben wij nodig om de VintyKids tas naar je op te sturen en de bankrekening om het geld naar over te maken.

Wat gebeurt er met de kleding die VintyKids niet kan verkopen?

Op dit moment hebben we nog geen maximum bewaartermijn. Mocht dat wel zo zijn, dan laten we dat uiteraard tijdig aan onze klanten weten. De niet-verkochte kleding zal aan een passend goed doel geschonken worden.

Waarom krijgt VintyKids ook een deel van de opbrengst?

VintyKids maakt kosten voor het in ontvangst nemen, opslaan, selecteren, fotograferen, verwerken en afhandelen van de kledingstukken - die worden hiervan betaald. Na atrek van 21% btw, krijgt u 40% en VintyKids de rest.

Kan ik ook vanuit het buitenland een tas aanvragen en insturen?

Ja, dit is mogelijk. Vanuit Duitsland kun je een bestelling plaatsen en een tas aanvragen. Een bestelling naar België versturen is ook mogelijk maar insturen (nog) niet. We werken er hard aan om dit in de toekomst wel mogelijk te maken.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn kledingstukken in de winkel zie?

Op het moment dat we je tas ontvangen en verwerkt hebben, krijg je van ons een e-mail met welke kledingstukken wij geaccepteerd hebben voor verkoop in de webwinkel. Let hierbij op dat deze e-mail in uw spambox kan binnen komen. Zodra het in ons magazijn ligt, zie je het terug in de winkel. Dan kunnen wij het ook meteen aan de koper leveren. We doen ons best om alles zo snel mogelijk te verwerken. Dit hele proces kan enkele werkdagen tot drie weken duren.

Wie bepaalt de verkoopprijs van de kledingstukken?

Dat doen de stylisten van VintyKids. De verkoopprijs is afhankelijk van het soort kledingstuk, het merk, de staat en het seizoen. Je kunt ervan uitgaan dat wij een goede en redelijke prijs voor je kleding vragen - dat is immers in ons beider belang.

Welke maten kinderkleding accepteert VintyKids?

Alle gangbare kindermaten, van maat 80 tot en met maat 176 en schoenen vanaf maat 19.

Wanneer krijg ik mijn verdiende geld uitgekeerd?

Zodra een kledingstuk definitief verkocht is, ontvang je een e-mail en wordt het tegoed aan jouw account toegekend. Je kunt dan kiezen of je het tegoed wilt gebruiken als shoptegoed in de VintyKids webwinkel of uitgekeerd wilt krijgen op je bankrekening. Uitbetalen op je bankrekening doen wij wekelijks op maandag en wordt binnen een termijn van dertig dagen op je rekening gestort.

Wat als ik het oneens ben met de verkoopprijs?

Op het moment dat je de kledingstukken in de VintyKids tas naar ons hebt gestuurd, geef je ze in consignatie. Het is dan ook niet mogelijk te twisten over de waarde van ingebrachte kledingstukken. Je kunt er op vertrouwen dat VintyKids een eerlijke verkoopprijs vraagt voor jouw kledingstukken - het is uiteraard ook in ons belang om jouw kledingstukken te verkopen en kopers blij te maken!

Accepteren jullie andere merken dan de lijst op de website?

In principe niet, we hebben deze lijst met zorg samengesteld en accepteren nu alleen de merken die te vinden zijn via onze website.

Hoe weet ik of mijn tas goed bij jullie is aangekomen?

Als je je tas afgeeft bij een Pickup parcelshop, krijg je een Track&Trace nummer van DHL. Daarmee kun je jouw tas volgen. Op het moment dat wij je tas hebben ontvangen en zodra wij hem hebben verwerkt, krijg je van ons een email met een bevestiging.

Mag ik een kledingstuk insturen waar de naam van mijn kind in geschreven staat?

Ja, dat mag. Je kunt de naam eventueel doorhalen met een marker of er weer uit halen door opnieuw over het naamlabel te strijken.

Waarom moet ik me registreren?

Dan hebben zowel jij zelf als wij de juiste informatie voor verzending en financiële afhandeling van je aan- en verkopen.

Hoe kan ik mijn wachtwoord aanpassen?

Kijk bij 'Mijn account' bij je gegevens - hier kun je ook je wachtwoord aanpassen

Hoe kan ik mijn account gegevens aanpassen?

Dat kan door te klikken op 'Mijn account' en daar de juiste gegevens in te vullen.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten - wat nu?

Ga naar https://www.vintykids.com/account/lostpass. Klik linksonder op de knop 'Wachtwoord vergeten' en wij sturen je per e-mail een nieuw wachtwoord toe.

Wat is het idee achter VintyKids?

Doelstelling van VintyKids is om leuke en goede merkkleding voor kinderen een tweede leven te geven. Dat is niet alleen duurzaam, maar biedt ook economisch voordeel voor zowel kopers als verkopers van de kinderkleding. Speerpunten daarbij zijn kwaliteit, gemak voor de verkoper en voordeel voor de koper. VintyKids zamelt de kleding in via VintyKids tassen en verkoopt die via een webwinkel op VintyKids.com.

Waar komt de naam VintyKids vandaan?

De naam Vinty is een afkorting van 'vintage', uit de Urban Dictionary. Vintage is ook synoniem voor een kledingstijl die heel hip is, waarbij je kleding draagt die tweedehands is of ouder lijkt. En Kids geeft aan dat het om kinderkleding gaat!

Waar zit het kantoor van VintyKids?

VintyKids.com hoofdkantoor is gevestigd in Zevenaar, Nederland.

Zijn jullie nog op zoek naar nieuwe werknemers?

Fijn om te horen dat je geinteresseerd bent om bij ons te komen werken! Wij groeien hard en zijn daardoor altijd op zoek naar talenten en stagiairs. Je kunt een open sollicitatie sturen naar vinty@denederlandse.com.

Wanneer kunt u uw niet verkochte kleding terug vragen?

Uw kleding moet minimaal 1 jaar online staan, voordat u het terug kunt vragen. Het terug vragen van artikelen kan met maximaal 20 stuks per keer. Verzendkosten bedragen € 9,95 en zijn voor eigen rekening.

Hoelang blijft mijn kleding online bij Vintykids.com?

De geleverde kleding blijft voor de gestelde prijs op voorraad en in de webshop voor een minimale periode van 12 maanden en maximaal 18 maanden,

Wat gebeurt er na 18 maanden met mijn niet verkochte kleding?

Je hebt de keuze om de kleding te laten retourneren per post, maximaal 20 stuks per zending en voor een eenmalige vaste vergoeding voor handling en verzending van € 9,95. Dit bedrag zal worden verrekend  met je shoptegoed of je krijgt een betaallink. Of je kiest voor donatie aan een goed doel, bepaalt door VintyKids.com.

Is het mogelijk om een artikel op te meten?

Het is niet mogelijk om een artikel op te meten.